// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Martin Homslykke: Frejas blod
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Krimi

Martin Homslykke: Frejas blod

Skrevet af den 3. februar 2016 – 07:10Ingen kommentarer

frejas blodEn ung kvinde mister bevidstheden i en bil lidt udenfor Århus. En anden kvinde har holdt øje med bilen og hun skynder sig ned til den bevidstløse kvinde. Men det er ikke for at hjælpe, for inden længe har hun placeret en insulinpen i låret af kvinden og lagt et brev i kvindens taske.

Kvinden i bilen er Ditte. Hun er mor til lille Carla, som hun har fået med vennen Christopher. De danner ikke par, men har kendt hinanden siden studietiden på universitetet, hvor også Dittes bedste veninde Isabella gik.

Nu er Ditte død, det ligner et selvmord, for brevet i Dittes taske er et afskedsbrev til Carla. Christopher har dog en klar fornemmelse af, at noget er galt og da han modtager et brev fra Dittes advokat, bestemmer han sig for at finde ud af, hvad der er sket.

Ditte var asatroende og det kommer til at betyde mere end Christopher har fantasi til. Han får hjælp af Isabella og det bliver et hæsblæsende kapløb med tiden, for at finde sandheden om Dittes liv og død.

Plottet i historien om Frejas blod er spændende og de linjer, der trækkes tilbage i tiden hænger fint sammen med den nutidige historie. Ind i mellem er det som at være med i en film, hvor skurkene konstant lurer i kulissen. Alligevel er der noget der ikke rigtig fungerer og selvom historien er god langt hen af vejen, bliver det hele alligevel for usandsynligt og usammenhængende sidst i historien. Personskildringerne er ikke skarpe nok og man kommer ikke ind på livet af Isabella og Christopher. Jeg kan ikke lade være med at blive irriteret over de erotiske passager i bogen, der virker lidt tilfældige og lettere malplaceret.

Jeg tror, der er lagt et stort arbejde i bogen og researchen omkring den historiske vinkel og asatroen, men jeg er desværre slet ikke fanget hele bogen igennem. Alligevel er det oplagt, at der kommer en efterfølger til Frejas blod og måske er stilen lagt til en lidt skarpere videreførelse af historien.

Martin Holmslykke har tidligere udgivet ungdomsromanen ”Det fortærende” og har boet flere steder rundt i verden.

Martin Holmslykke, Frejas blod, Saxo Publishing,350 sider, 2015

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.