// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Christina Bonde: Skyggesider
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Gys, Spænding

Christina Bonde: Skyggesider

Skrevet af den 1. februar 2016 – 07:39Ingen kommentarer

Hovedpersonen i Christina Bondes nye roman er kvinden Tricia, der udadtil lever en ret triviel tilværelse. Hun er gift, har barn og bor i et lille landsbysamfund, hvor kirken er det samlende punkt for mange. Hendes forhold til manden er en kende anstrengt og utilfredsstillende og så har hun to jobs på grund af en al for stram økonomi.

Men hun lider også af spiseforstyrrelser og hendes tvillingesøster begik selvmord, da de var teenagere. Det var Tricia der fandt hende. Familien er stærkt religiøs, ligesom det landsbysamfund de bor i, og alle problemer bliver fejet ind under gulvtæppet under dække af troen.

Tricia er dybt ulykkelig og flygter fra det hele i fantasier, der bliver til drømme, som begynder at trænge sig på, også når Tricia ikke sover. Snart har hun svært ved at finde ud af hvad der er virkeligt og hvad der ikke er. Og da en række kvinder begår selvmord, må Tricia søge dybt ind i sig selv, for at finde ud af hvad der foregår. Hendes søgen efter sandheden viser sig at føre hende helt tilbage til hendes egen barndom og en frygtelig hemmelighed.

“Skyggesider” er en blanding af psykologisk thriller og gys og så er den unægteligt noget amerikansk i sit udtryk. Religion og svigt er bogens helt store temaer og samfundet hvor kirken er den højeste magt og alle problemer skal løses med præsten er godt beskrevet.

Desværre må jeg sige, at jeg aldrig blev helt grebet af historien eller af hovedpersonen Tricia, selvom jeg ved, at mange andre læsere har været begejstret for “Skyggesider.”

Christina Bonde, Skyggesider, Tellerup, november 2015, 280 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.