// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Michael Kamp: NekroMathias 1-3
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog

Michael Kamp: NekroMathias 1-3

Skrevet af den 30. januar 2016 – 07:30Ingen kommentarer

Det er dejligt med en ny fortolkning af det ellers noget brugte zombietema og det får vi i denne nye serie om drengen Mathias.

Mathias farfar er bedemand, og det handler om meget andet end bare at begrave folk. Faktisk er bedemændenes fornemmeste pligt at sørge for, at de døde ikke rejser sig. For det gør de med mindre, de har penge til at komme ind i dødsriget. Bedemændene har derfor et arsenal af ritualer og dimser til at sørge for, at de døde ikke går rundt i blandt os. Og naturligvis også til når de gør.

I bind 1, “Bedemandens Hemmelighed”, bliver Mathias af sin farfar kastet lige ud i familieerhvervet, da han skal hjælpe til i begravelsesforretningen. Samtidig finder vi ud af, at Mathias mor er syg og indlagt på det psykiatriske hospital. At hjælpe farfaren i forretningen er en kærkommen mulighed for flugt, selvom Mathias fortryder en lille smule, da han finder ud af, hvor farligt det kan være. Heldigvis er farfaren ikke den eneste bedemand i området.

I bind 2, “Alt godt fra graven” finder Mathias ud af, at der også er andre væsener, som bedemændene skal forsvare samfundet og de døde i mod. Der er nemlig nogen, der er begyndt at spise af de døde på den lokale kirkegård. Ligædere. Mathias skal også tage den endelig beslutning, om han har lyst til at blive en bedemand, da han pludselig møder den mystiske kvinde, som bedemændene kalder chefen.

I bind 3, “Gas og Gespenster” møder vi igen ligæderne, men der er også helt andre, og mere magtfulde, væsener på spil. Samtidig har Mathias lovet at besøge sin mor, og så er der hende den søde pige, som kun kommer frem efter mørkets frembrud. Og hvad er historien om Mathias afdøde farmor Agnes egentlig?

Bøgerne om NekroMathias er velskrevne og fyldt med masser af både splat og spænding. Der er fart over tempoet, og de er skrevet med humor. Men de handler samtidig også om at vokse op, venskaber, familieforhold, at have en mor der er syg, identitet, forelskelse og er krydret med nordisk mytologi. Hvert kapitel er desuden prydet med helsides illustrationer af Kent Overby Stück, og det bidrager godt til stemningen.

En rigtig god læs selv serie til både drenge og piger fra ca. 9 år.

Michael Kamp, NekroMathias 1-3, Tellerup, oktober 2015, 110-117 sider

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.