// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Søren Markers: Thorvaldsens testamente
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Krimi

Søren Markers: Thorvaldsens testamente

Skrevet af den 19. januar 2016 – 07:44Ingen kommentarer

I Thorvaldsens testamente bevæger vi os i forlagsbranchen og man mærker tydeligt, at forfatteren Søren Markers, der er tidligere forlagsdirektør, ved hvad han skriver om.

Vi følger den noget fordrukne Albert Børgesen, som er godt træt af at læse uopfordrede manuskripter og at sende det ene afslag efter det andet. Han passer sammen med sine kollegaer forlaget, men hans indsats er minimal. Han er, hvad man vil kalde godt og grundigt udbrændt.

Det ændrer sig dog, da han bliver redaktør på en af forlagets tidligere godt sælgende forfattere Holger Brockdorf og hans nye manuskript om guldalderen og Thorvaldsen. Det er dog en del år siden, at forfatteren har skrevet noget nyt og forlagschefen Ellen Federspiel vil have Børgesen til at afvise forfatteren.

Men det lykkes ikke for Børgesen og langsomt bliver han fanget af manuskriptet og Brockdorfs viden. Børgesens researcharbejde bringer ham til Thorvaldsens museum, hvor han møder Sara, som han forelsker sig i. Hun arbejder som konservator på museet og opdager ved en reparation i museets kælder et stort hulrum, hvor der bl.a. gemmer sig et antikt bronzehoved. Børgesen og Sara indleder et forhold og sammen går de på jagt efter hemmeligheder, som bl.a. omfatter en antik statue, der står på Assistens Kirkegård i København, en gammel dagbog og godsejerinden Lizzie på Nysø Gods.

Selve krimidelen i bogen bliver lige en anelse for lang, men det opvejes af de gode beskrivelser af Børgesens arbejde på forlaget, de madretter, som han tryller frem til Sara, alle de forskellige ting, han drikker og de historiske input om Thorvaldsen.

Og så skriver Søren Markers sjovt. Der er fx en sjov beskrivelse af, at Børgesen og forfatteren Brockdorf skal mødes på en restaurant, og forfatteren bestiller en stor frokost og Børgesen det billigste på kortet, fordi det bliver for dyrt. Man følger Børgesens tanker omkring regningen og hvordan den skal betales. Alene de sjove beskrivelser gør bogen værd at læse.

Søren Markers, Thorvaldsens testamente, Forlaget People’sPress, 390 sider, september 2015

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.