// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Dennis Jürgensen: Dansende røde bjørne
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Dennis Jürgensen: Dansende røde bjørne

Skrevet af den 2. januar 2016 – 12:15Ingen kommentarer

Efterforskningsleder Roland Triel har mistet sin kone for fire år siden, fordi hun blev myrdet, og hans datter er på fjerde år indlagt på Bøgeholm Sanatorium, fordi hun blev mishandlet af sin mors morder og ikke har talt siden da.

Triel selv arbejder, forsøger at date Astrid, besøger sin datter og ind imellem lader han som om, at han ringer hende op, da det er ubærligt, at hun ikke taler. Derfor er der lidt snak i krogene om, hvorvidt Triel er helt rask. Sagen hvor alt dette skete hedder Løbende Tjener, og en af Triels folk, Mia, blev skudt under den og er stadig ikke klar til at starte på arbejde igen.

Da et lig af en nøgen ung pige bliver fundet i en københavnsk park foldes historien ud, og Trial og hans folk får travlt med opklaringen. Liget er fyldt med mærkelige rifter, mishandlet, og hængt op til skue. Den unge pige trækker tråde tilbage til et miljø, hvor mindreårige piger sælger ydelser på nettet via en hemmelig hjemmeside. En anden pige, Sofie, vil ikke sælge noget som helst, men vil opklare sager, da hun elsker krimier. Samtidigt er en tidligere dømt pædofil flygtet fra et psykiatrisk hospital, og det ligger lige for at mistænke ham.

Triel kæmper med sine dæmoner og er under pres, da hans chef ikke rigtig tror, at han kan klare politiarbejdet længere pga. mordet på hans kone. Derfor skal han arbejde sammen med Thomas Roland, som er udlånt fra Roskilde politi.

Mia er jo stadig ikke vendt tilbage til gruppen, så hun kører sit eget opklaringsarbejde på sidelinjen. Det indebærer bl.a., at hun graver dybt i sin afdøde fars papirer. Han var også i politiet og har til det sidste talt om røde bjørne og en sag, som han aldrig fik opklaret. Som opklaringen skrider frem viser der sig meget overraskende sammenhænge.

Pressen er selvfølgelig også på banen i form af den overvægtige journalist Thor Brandt, som får stukket næsen lidt for lang frem.

Krimihistorien er meget spændende og det lykkedes også godt for Dennis Jürgensen at binde tråde til Triels liv, så man spændt følger både opklaringen på mordet af den unge pige, og den nye viden, der kommer frem i forbindelse med mordet på Triels kone. Dansende røde bjørne er rigtig god underholdning for krimielskere, og jeg venter spændt på næste bind, og mere om Triel.

Dennis Jürgensen, Dansende røde bjørne, Forlaget Tellerup, 488 sider, november 2015

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.