// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Tommy Jaud: Restferie
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Tommy Jaud: Restferie

Skrevet af den 21. december 2015 – 07:43Ingen kommentarer

restferieEn bog skrevet af en tysk comedy-forfatter er normalt lidt udenfor mit område. Men heldigvis stoppede det mig ikke i at læse Tommy Jauds: Restferie.

Bogen handler om Peter Grøndahl, kaldet Pelle, der er i slutningen af 30’erne. Han har fast job, fast kæreste, fast vennekreds, faste ferieplaner og sidder i det hele taget temmelig fast i livet.

Kæresten vil have en baby, forældrene vil have de bygger hus og vennerne er klar til 10. tur til Mallorca og pludselig går Pelle i panik. Han vil væk – langt væk.

I hans flugt ender han på den anden side af jorden, med høje forventninger og længslen efter et helt nyt liv. Men som dagene går opdager han, at man ikke altid skal rejse langt væk, for at finde det liv man allerhelst vil have.

Bogen er virkelig morsom og alligevel alvorlig. Man kan kun grine af Pelles forsøg på at finde sig selv og det giver ingen mening at skrive om denne bog, uden at nævne den danske oversætter. For hvor er det et genialt arbejde, Per Heide, har lavet. Et kækt sprogligt ping pong mellem aktuelle begivenheder, personligheder og udtryk, der gør at bogen bliver hylende morsom og alligevel holder den underliggende historie kørende, om midtvejskrise og personlig søgen.

Snup den med på juleferie og du vil være godt underholdt.

Tommy Jaud, Restferie, på dansk ved Per Heide, Arlings.com, 2015, 272 sider

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.