// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Helga Berg: Indhentet af døden
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Helga Berg: Indhentet af døden

Skrevet af den 14. december 2015 – 07:07Ingen kommentarer

I krimien Indhentet af døden følger vi en række forbrydelser og et bredt persongalleri.

Der er Lone, som arbejder på det lokale plejehjem Lundebo og som bor alene med sin datter og er veninde med naboen Gitte. Gitte har også arbejdet på plejehjemmet, men er nu fyret. Der er Petra, som forsker i lykkepiller og depression. Hun håber på at kunne finde den rigtige opskrift på at kurere depression, nemlig hendes egen udvikling af lykkepiller kombineret med motion. Der er også Petras kæreste, Enrico, som man ikke kan være helt sikker på. Vi følger også Petras mor og hendes veninde Ingeborg. De har en hemmelig fortid sammen, som langsomt bliver afdækket af Ingeborgs datter Betina.

På politisiden finder vi Hans, Amar og Maja, som efterforsker hver deres hændelser. Maja efterforsker nogle mystiske dødsfald blandt sportsfolk og Hans og Amar har travlt med en mordbrand på plejehjemmet. Majas kæreste journalisten Torsten, bliver også involveret i efterforskningen.

Der er både tale om en krimi og om en skildring af mere eller mindre almindelige menneskers hverdage. Der er mange fine betragtninger af hverdagslivet og nogle af de absurde elementer, som samfundet kan byde på. Krimidelen fungerer også og er spændende.

Der er mange tråde i Indhentet af døden, og et bredt persongalleri, som også involverer hovedpersonernes familier og tidligere historie, så der er meget at holde rede på. Det afhjælper tonen i bogen dog, som jeg kan godt lide, for den giver en ro gennem historiens mange lag og personer.

Indhentet af døden er sidste bog i Helga Bergs triologi, men kan sagtens læses uafhængigt af de andre.

Helga Berg, Indhentet af døden, Forlaget genspejling, 280 sider, august 2015

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.