// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Teri Terry: Mind Games
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Spænding, Ungdomsroman

Teri Terry: Mind Games

Skrevet af den 15. december 2015 – 07:56Ingen kommentarer

Forestil dig en verden, hvor alle er ‘på’. Hvor de fleste har fået indopereret et implantat i hjernen, der gør, at de kan være online i virtuelle verdener i flere uger uden behov for søvn, mens deres kroppe er koblet til en maskine, der sørger for næring og andet. Forestil dig så en verden, hvor et kæmpestort og multinationalt firma, PareCo, har en finger med i alt og kun prøver at finde nye måder at tjene penge på. Så har du baggrundstæppet til Teri Terrys nye bog Mind games.

Vores hovedperson Luna er Nægter. Hun er en af de eneste uden implantat, og hun er stort set aldrig på i RealTime, den virtuelle verden, hvor de fleste af hendes kammerater modtager undervisning. Men Luna er ikke kun Nægter af princip. Hun har selvfølgelig en hemmelighed. En hemmelighed, der kan koste hende livet, hvis den bliver opdaget af Pareco. I hvert fald i følge Lunas bedstemor, der desværre er en anelse mentalt ustabil.

Men det er svært for Luna at finde ud af, hvem hun kan stole på, og da hun møder s’hackeren Gecko, tager begivenhederne virkelig fart. Og virkeligheden skal vise sig at være mere syret og skræmmende end nogen virtuel verden.

Teri Terrys Mind Games er en overbevisende og fantasifuld fremtidsthriller, der spiller på alle teknologiskrækscenarier. Det er en bog, der får en til at tænke og føle. Særligt vedkommende er den i disse tider, hvor de teknologiske fremskridt bliver vildere og vildere. Men der ud over er det også bare en god bog. Teri Terry skriver medrivende og hendes Slettet-trilogi, hvoraf det sidste bind udkom i 2014, har også en stor fanbase verden over.

Mind games er en spændende ungdomsroman for alle dem, der kunne lide Hunger Games og Divergent, eller nogen af alle de andre dystopiske ungdomsbøger, der er væltet frem de seneste år.

Teri Terry, Mind Games, Nyt Nordisk Forlag, oktober 2015, 352 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.