// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Kerstin Gier: Rubinrød
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Fantasy, Roman

Kerstin Gier: Rubinrød

Skrevet af den 10. december 2015 – 07:05Ingen kommentarer

Rubinrød er første del af den romantiske tidsrejsetrilogi af den tyske forfatter Kerstin Gier. Serien foregår i vores verden i London, England.

Gwendolyn Shepherd er en helt almindelig 16-årig pige. Det tror hun i hvert fald selv. For hele hendes liv har hendes kusine Charlotte været den feterede og specielle. De to piger kommer fra familien Montrose, hvor udvalgte familiemedlemmer bærer på et gen, der gør, at de spontant rejser i tiden. Og i deres generation er den udvalgte Charlotte. Det vil sige lige indtil Gwendolyn en eftermiddag bliver slynget tilbage til 1906.

Og pludselig skal Gwendolyn hjælpe en hemmelig loge med at bringe fortiden i orden sammen med en anden tidsrejsende, den irriterende, men tiltrækkende Gideon. Men alt er ikke, hvad det ser ud til, ikke mindst fortiden. Og ikke alene skal Gwendolyn finde ud af, hvordan man gebærder sig i de forskellige tidsaldre, men også hvem hun kan stole på.

I starten af hvert kapitel får vi nogle små brudstykker fra den hemmelige loges annaler og det er rigtig godt tænkt, for det gør det hele mere troværdigt. Men det havde været rart med en indholdsfortegnelse over dem bagerst, så man nemt kunne bladre, mens man prøvede at regne komplot og hemmeligheder ud.

Bogen er velskrevet og i det hele taget rigtig godt oversat. Det tegner til at blive en god serie og den har også alle komponenterne i orden: En hovedperson, der kan mere end hun aner, et kompliceret familieliv med mange hemmeligheder, en charmerende skurk, en irriterende men lækker fyr, en gæv og klog bedsteveninde og en mystisk hemmelighed med store konsekvenser. Alt sammen i et plot, der spænder over flere hundrede år.

Eneste minus er, at der mange ting, man som læser godt kan regne ud. Det gør ikke bogen mindre velskrevet, men jeg håber, at der er flere overraskelser i de to næste bind. For læses, det skal de helt sikkert.

Kerstin Gier, Rubinrød, Forlagt Turbine, november 2015, 355 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.