// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Darcie Chan: Marys hemmelighed
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Roman

Darcie Chan: Marys hemmelighed

Skrevet af den 16. november 2015 – 07:51Ingen kommentarer

Mary McAllister bor i et stort marmorpalæ på toppen af en bakke i den lille by Mill River. Her har hun boet det meste af sit liv – ganske alene og med den lokale præst som eneste ven.

I byen går rygtet om den uhyggelig gamle heks med klap for øjet på toppen af bakken, som man engang i mellem kan skimte i vinduet, men som ingen rigtigt har set eller kender. Men intet kunne være længere fra sandheden. Faktisk har Mary en langt større positiv indflydelse på deres liv end de aner.

Som helt ung giftede Mary sig med den velhavende Patrick, arvingen til en stor lokal virksomhed, og hans bedstefar gav dem det store palæ i bryllupsgave. Før Mary mødte Patrick, levede hun et tilbagetrukket liv sammen med sin far, som opdrættede heste, og det var da Patrick skulle købe en hest, at de mødte hinanden. På grund af et traumatisk overfald som helt ung, var Mary meget tilbageholdende og havde svært ved at omgås andre mennesker. Hun forsøger for Patricks skyld, men hun kan ikke leve op til hans forventninger om en skøn og selskabelig trofæ-hustru, som han kan tage med sig og vise frem til society-arrangementer.

Ægteskabet er ulykkeligt fra start, og da Patrick en aften drikker sig beruset, overfalder Mary og efterfølgende kører sig selv ihjel, er Mary efterladt alene tilbage i det store palæ, da ingen i Patricks familie vil have noget med hende at gøre og bebrejder hende for Patricks ulykke. Alle på nær bedstefaderen. Bedstefaderen lader Mary bliver i huset, besøger hende og tager sig af hende og sørger for, at hun aldrig vil komme til at mangle noget efter hans død. Han får samtidig byens unge præst til at love, at han vil tage sig af Mary og sørge for, at hun har det godt.

I denne historie følger vi de mange indbyggere i Mill River, og vi bliver vidne til et lille samfund med alt hvad det indebærer af positivt og negativt. Omdrejningspunktet er Mary, men alle portrætterne står meget stærkt, og det er en troværdig og interessant skildring af mennesker.

Jeg synes, at kapitlerne om fortiden står noget stærkere end dem om nutiden, og jeg havde på tidspunkter lyst til at skimte lidt, da den til tider blev lidt lang. Men jeg sidder tilbage med en rigtig god læseoplevelse, og jeg vil anbefale den til enhver, der godt kan lide en velskrevet roman, hvor der er skruet lidt ned for tempoet, men til gengæld kræset for detaljen og troværdigheden.

Darcie Chan, Marys hemmelighed, Forlaget Punktum, 2014, 376 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.