// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Louise Doughty: Blindgyde
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Louise Doughty: Blindgyde

Skrevet af den 21. oktober 2015 – 07:33Ingen kommentarer

Forlaget House of Words har sendt sin første roman på gaden. Og Blindgyde er et godt valg for et forlag, der vil specialisere sig i ny engelsksproget litteratur. Blindgyde har ligget på den engelske bestsellerliste, og det siger ikke så lidt, når man tager i betragtning, hvor mange gode bøger, der udgives.

Blindgyde er et retssalsdrama, hvor der hyppigt krydsklippes mellem, hvad der foregår i retssalen, og hvad der skete i virkeligheden. Den konstruktion pirrer nysgerrigheden, da dramaet afdækkes ud fra flere forskellige synsvinkler. Men der er lige det med afsættet for historien. Man skal tro på, at Yvonne Carmichael, en pæn og gift kvindelig akademiker i starten af halvtredserne, med arbejde som rådgiver for det Britiske Parlament, pladask falder for en ukendt mand og lader sig forføre i en kirkekrypt. Det er en lille kamel, man skal sluge, men det kan godt betale sig. For det er et rigtigt skæbnedrama, der kommer til at udspille sig.

Parret ser hinanden gennem seks uger, og undervejs ændrer Yvonne sig. Affæren giver hende ny selvtillid og udstråling, og vækker en seksualitet i hende, som andre også bemærker. Desværre går det galt for hende under en fest, da en beruset kollega voldtager hende. Hun lader sig overtale til ikke at anmelde voldtægten, da en advokat udruller for hende, hvor meget hun har at tabe, hvis hun reduceres til sexoffer. Her fornemmer man en feministisk dagsorden fra forfatterens side, men det er på ingen måde forstyrrende for handlingen.

Yvonne og hendes hemmelige elsker mødes i retten efter deres korte forhold er slut. De er begge under anklage for mord, og hvordan det ender, skal ikke afsløres her. Til House of Words er der kun at sige – kom bare med flere udvalgte titler fra det rige engelske bogmarked.

Louise Doughty: Blindgyde, House of Words, Oversat af Peter Bendtsen, 358 sider, 2015.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.