// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Christina Boutrup: Den røde løber
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Politik & debat, Samfund

Christina Boutrup: Den røde løber

Skrevet af den 15. oktober 2015 – 11:13Ingen kommentarer

Kinakenderen Christina Boutrup skrev tidligere i år denne bog, som gør en klogere på hvad det er Kina har gang i, når det kommer til at købe op over hele verden. Og når det kommer til at udnytte de 1,3 mia. kineseres købekraft og bruge de store statsejede og -kontrollerede virksomheder offensivt på verdensscenen.

Boutrup skal roses for at sætte kritisk lys på Kina og den kinesiske fremmarch. Ikke bare i hjemlandet, i Asien og i Afrika. Men også i Europa. En fremmarch, som er massiv og nationalistisk. Men også en fremmarch, som mange i Europa bevidst eller ubevidst undervurderer og lukker øjnene for. Boutrup forsøger i stedet at åbne vores øjne for det. Det sker blandt andet ved hjælp af konkrete eksempler. For eksempel om Kinas jerngreb om store dele af den italienske tøjindustri og om Huawei’s køb af TDC’s danske mobilnet og de udfordringer det medfører.

Bogen er bygget op omkring en lang række meget konkrete eksempler og besøg hos alt lige fra en dansk småkagefabrik til en kinesisk topdesigner og mangemillionær. Det giver en god dynamik og gør bogen læsværdig, at vi er med derude hvor det sker. At der ikke er tale om en tør handelshøjskole-agtig bog, der primært tager udgangspunkt i skriftlige kilder.

”Den røde løber” er en af de alt for få øjenåbnere, som er nødvendige for at vække den vestlige verdens naive tornerose-søvn og naivitet overfor Kinas hensigter.

Christina Boutrup: Den røde løber. Gyldendal Business, 2015. 257 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.