// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jacques Vriens: Man tuder ikke i sjette
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Børnebog

Jacques Vriens: Man tuder ikke i sjette

Skrevet af den 20. september 2015 – 07:54Ingen kommentarer

Når man går i sjette, så tuder man ikke. Det mener i hvert fald Akkie. Og mottoet holder hun stædigt fast i, selv da hun bliver syg.

Akkie holder faktisk stædigt fast i hverdagen. For selvom hun er syg, så skal fodboldturneringen stadig vindes, ham den søde fra klassen er stadigvæk rigtig sød, og bedste veninder er bare dem, man griner allerbedst med. Men sygdommen vender alligevel alting på hovedet. Ikke bare for Akkie selv, men også for alle dem, der holder af hende. Specielt for klassekammeraterne og klasselæreren Ina.

Bogen om søde, seje Akkie der får leukæmi, har vundet mange priser i sit hjemland, Holland, og er endda blevet filmatiseret. Bogen bygger på en virkelig historie, for forfatteren var selv lærer til en kræftramt pige. Den har været mange år undervejs, og hele bagggrunden bliver forklaret i bogens efterskrift.

Det er en fin bog om et svært emne. Stilen er forsøgt let og skrevet med humor, men der hvor bogen er allerbedst, er faktisk de tunge scener. Det er der, den er ekstra vedkommende og velskrevet.

Det er en børnebog, forlaget anbefaler fra 10 år og op, men den egner sig godt til at blive læst med en voksen på sidelinjen, så der er mulighed for at tale om de svære ting.

Jacques Vriens, Man tuder ikke i sjette, Turbine Forlaget, august 2015, 192 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.