// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Liza Marklund: Jernblod
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Liza Marklund: Jernblod

Skrevet af den 12. september 2015 – 09:53Ingen kommentarer

Annika Bengtzons liv har været vendt op og ned flere gange, men denne gang, er det sidste gang vi hører fra hende.

Hendes arbejdsplads gennem mange år, Kvällsposten, lukker ned for papirudgaven af avisen, hendes eksmand bliver mere og mere indebrændt, hendes søster er forsvundet på mystisk vis og som sædvanlig blandes Annika ind i det hele.

En gammel sag om drabet på den unge Josefin, kommer frem i lyset igen og Annika indser, at hun er så optaget af den, fordi den døde pige – kunne lige så godt have været Annika, som ung.
Men Annika er ikke den unge fandenivoldske reporter mere. Hun er midt i livet, det er tid til at kigge tilbage, inden hun igen kan kigge fremad.

Gennem bogen, Jernblod der udkommer i dag, bliver der samlet op på de løse ender i Annikas fortid. Hun konfronteres med sin barndom og ungdom og hun bliver klar til, at forstå sig selv og hvad hun er blevet til. I søgningen efter søsteren må hun stå ansigt til ansigt med dæmoner og fortrængte skygger fra fortiden.

Bogen præges af en melankolsk stemning og visheden om, at det er sidste bog i serien om Annika gør, at man som læser har lyst til at trække tiden ud. Jeg er slet ikke klar til at slippe journalisten, som har gået så grueligt meget igennem. Men Annika er en korkprop, der altid kommer op til overfladen igen, uanset hvad der sker. Og jeg ønsker hende alt godt.

Den sidste bog er en smuk finale, en værdig afsked med Annikas univers.

I 18 år har Liza Marklund skrevet den populære serie om reporteren og bøgerne er udkommet i 33 lande. Hun er dygtig og skarp og man kan kun glæde sig til mere nyt fra hendes pen.

Liza Marklund, Jernblod, Rosinante, 362 sider, 2015

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.