// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » John Dougherty: Stinkbombe og Ketchupsfjæs
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Børnebog

John Dougherty: Stinkbombe og Ketchupsfjæs

Skrevet af den 14. september 2015 – 00:27Ingen kommentarer

Stinkbombe og Ketcupfjæs er nogle ret sjove navne, og det passer godt til bogen som er ret så sjov!

Det hele starter med en stjålen 100 kroneseddel og så går jagten ind på grævlingerne!

Stinkbombe og Ketchupfjæs er bogens hovedpersoner. De bor på en lille ø med en skør konge. Han er fast i sin tro på, at næsehorn er det samme som grævlinger! Derfor har han forvist et forkert dyr fra øen. Grævlingerne er nemlig de onde, og også de dumme. Stinkbombe og Ketchupfjæs møder mange besynderlige ting på deres vej, en talende indkøbsvogn og en kat, der kan tale. Handlingen er spændende og bogen er fyldt med humor og jeg grinede under læsningen.

Bogen er sjovt illustreret på rigtig mange af siderne med nogle børneagtige tegninger, som om at det er hovedpersonerne selv, der har tegnet dem. Bogen er nem at læse. Pigen Ketchupfjæs synger meget i bogen og når hun synger kan man læse sangteksten. Det er også en skæg detalje, at siderne er sorte med hvid tekst, når børnene befinder sig et sted, hvor det er mørkt. Teksten kan også finde på at blive så stor, at en sætning kan fylde hele siden. Forfatteren skriver på en sjov måde og som om at Stinkbombe og Ketchupfjæs ved de er med i en bog.

Bogen er en del af en serie og jeg håber at 2´eren straks bliver oversat til dansk!

John Dougherty, Stinkbombe og Ketchupfjæs, Jensen & Dalgaard, August 2015, 220 Sider, Illustreret af David Tazzyman

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.