// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » James M.Cain: Postbuddet ringer altid to gange
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

James M.Cain: Postbuddet ringer altid to gange

Skrevet af den 12. september 2015 – 07:39Ingen kommentarer

Den amerikanske klassiker Postbuddet ringer altid to gange er netop genudgivet af Lindhardt og Ringhof på dansk og det forstår jeg skam godt!

Måske har du set den seneste af de i alt fire filmatiseringer, der er lavet over bogen? Filmen er fra 1981 med Jack Nicholson og Jessica Lange i hovedrollerne og indeholder modsat de andre filmatiseringer den rå seksualitet, som bogen rummer.

Den hjemløse, arbejdsløse og impulsstyrede Frank Chambers gør stop ved en diner i det sydlige Californien. Dineren bestyres af den unge og smukke Cora samt hendes væsentligt ældre mand, Nick. Cora er træt af sin ægtefælle og Frank Chambers kan ikke stå for Coras charme. Man fornemmer hurtigt, hvad der kommer til at ske. Men selvom handlingen til tider er forudsigelig er der også overraskelser undervejs.

De to turteldurer anklages for mord og så går det stærkt med afhøringer, forhandling, retssag og det ene øjeblik er Frank den skyldige og det næste er det Cora. De to spilles ud mod hinanden, kan det lumre forhold holde til det?

Atter på fri fod fristes Frank af en anden smuk kvinde. Mon Cora er naiv nok til ikke at opdage det? Og kan forholdet holde til det, hvis hun opdager, hvad den kække Cain render og laver?

Bogen er let at læse og den er morsom og vanvittig. Moralen er til at tage at føle på: man skal holde sig fra andres kvinder og holde sig fra mord. Bogen er skrevet tilbage i 1932, men er absolut stadig værd at læse. Måske skulle jeg også få set filmen – og så skal det være den med Jack Nicholson.

James M.Cain: Postbuddet ringer altid to gange, Lindhardt og Ringhog, 1932, 176 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.