// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Katherine Webb: En sang fra fortiden
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Roman

Katherine Webb: En sang fra fortiden

Skrevet af den 28. august 2015 – 07:44Ingen kommentarer

Det kører ikke rigtigt for galleriejeren Zach. Konen og datteren er rejst, hans galleri må snart dreje nøglen om og hans eget talent for at male er slået slemt ud af kurs.

Det eneste han rigtig brænder for er den berømte maler Charles Aubrey, der måske havde en lille affære med hans farmor for 60 år siden. Han rejser derfor til Dorset, hvor Aubrey boede om sommeren, med sin kone og deres to skønne døtre. Lidt uden for byen boede Mitzy. En ung pige fra usle kår, der begynder at komme meget hos familien. Aubrey beder hende sidde model for ham og efterhånden bliver den unge piges opmærksomhed rettet mod Aubreys dragende og charmerende personlighed.

Zach drages af intensiteten i Aubreys malerier og i sin efter at vide mere om maleren, finder han pludselig en del mere, end han leder efter.

Bogen skifter på fineste vis imellem nutid og fortid. Miljøet omkring Aubrey og pigen Mitzy er virkelig godt fremstillet og rejsebeskrivelsen af Mitzys tur til Marokko er gribende og rørende.

Jeg er begejstret, når en god roman få vævet fortid og nutid godt sammen i en fin fortælling. Parallelle historier der krydser hinanden, hemmeligheder der må forblive hemmelige og en skøn slutning, der runder det hele fint af.

Katherine Webb er født og opvokset i England. Hun har skrevet flere romaner, blandt andet den internationale bestseller Arven, som jeg får stor lyst til at læse.

Katherine Webb, En sang for fortiden, oversat af Ulla Oxvig, Cicero, 2015, 405 sider

Der er lukket for kommentarer.