// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Lotte Kaa Andersen: Hambroes Allé 7-9-13
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Lotte Kaa Andersen: Hambroes Allé 7-9-13

Skrevet af den 21. august 2015 – 07:45Ingen kommentarer

Ordene ”højt af flyve, dybt at falde” eller ”revner i lakken” omfavner bogens essens, der er en læseværdig bog om tre par, der bor på Danmarks dyreste villavej i Hellerup. Alle par oplever fundamentet skride under dem, da finanskrisen skyller ind over Danmark. For de fleste af de seks personer er overfladen det. Det polerede ydre skal vise, at der er styr på livet, og at man kender de uskrevne regler i Hellerups enklave, hvor rigdom ikke omtales, men blot vises. Men der er flere lag, der ikke er så pæne, bag hækkene og murene, som Lotte Kaa Andersen glimrende beskriver igennem de meget forskellige personligheder.

Line dyrker det perfekte, og det er svært for manden Kristian at følge med, når familievirksomheden, han leder, er ved at gå til grunde. Utroskab komplicerer deres forhold endnu mere, og tavsheden mellem de to mærkes tydeligt ved Kristians behov for at sidde i sin bil i garagen i stedet for at gå ind og være familiens overhoved.

Kaare er den kække ejendomsmægler, der ser gode handler, hvor ingen andre kan. Også hvor han ikke bør. Han er fra arbejderklassen og knokler for at komme i betragtning til jagtselskaber med de rige mænd i nabohusene. Caroline, hans kone, er advokat og rådgiver kvinder med at få penge ud af skilsmisser. De to har et platonisk forhold, hvor ingen tør gå fra den anden.

Cille er på barsel og kvæles i det hus, hendes mand, konsulentdrengen Ask, for alt i verden ville eje, men som kræver så meget arbejde, at Cille ser sig nødsaget til at trave op og ned ad Hellerups og Københavns gader med barnevognen hver dag. Parrets drømmevisioner for fremtiden er milevidt fra hinanden.

Der er intet karikeret over personerne, derimod fremstår de realistiske – både de privilegerede og tilflytterne, der så gerne vil være en del af eliten. En bog, der er let læst, humoristisk og tåkrummende.

Hambroes Allé 7-9-13, Lotte Kaa Andersen, Turbine, 21. august 2015, 292 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.