// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Kari Hesthamar: So long Marianne
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Blogroll

Kari Hesthamar: So long Marianne

Skrevet af den 16. august 2015 – 07:53Ingen kommentarer

Her er en fin kærlighedshistorie, der tager læseren med til kolde Norge, den græske eksotiske ø Hydra, og de livlige storbyer New York, Paris og London.

Hovedpersonen Marianne kaster sig i armene på først Axel Jensen, intellektuel og egocentreret forfatter, og senere den sympatiske lyriker og forfatter, Leonard Cohen. Det virker til at være hendes metier – at være muse for mænd, der begraver sig i deres arbejde og først er selskabelige, når mørket gør det svært at arbejde, og Retsina og de udenlandske venner kalder fra Hydras cafeer. Det kommer der både barn, ægteskaber og skilsmisser ud af.

Sproget gør desværre ikke denne historie ære. Flere gange bliver læseren tvunget til selv at sætte scenen, for det forventes, at læseren kender diverse steder i Oslo og ved hjælp af bogens fotos selv skaber et billede af Marianne. Derudover forventes det flere steder, at læseren kan holde styr på korte henvisninger til personer, som kun indgår i bisætninger enkelte gange, og det virker forstyrrende.

Alt i alt er historien dog fin, udlandseventyret dragende, Mariannes indre kamp for at finde sig selv og navigere i de problematiske kærlighedsforhold er interessant, og der er uden tvivl en spændende kendisfaktor i mødet med Leonard Cohen. Historien er netop bygget på Mariannes virkelige møde og forhold til den kendte sanger. Bogen gør sig godt i en strandstol.

So long Marianne, Kari Hesthamar, EC Edition, 7. august 2015, 208 sider, oversættelse af Per H. Jacobsen

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.