// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jeppe Zabel: Digte, januar
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Digte

Jeppe Zabel: Digte, januar

Skrevet af den 26. juli 2015 – 07:17Ingen kommentarer

Digtsamlingen Digte, januar er Jeppe Zabels debut og består af 31 digte, et digt per dag i januar. Bogen er illustreret med flere forskellige malerier af Solvejg Dühring, der bidrager med et visuelt udtryk til nogle af digtene, der dermed får et ekstra lag.

Digtene i samlingen er udtryk for et øjeblik på en given dag og gennem digtene følger vi Jeppe Zabels tanker, stemninger og følelser i måneden januar. En måned som for de fleste betyder kulde, en grå, trist himmel og melankoli ovenpå en festfyldt december.

I samlingen er der mange digte, der omhandler netop det; melankolien, ensomheden, himmelen, hverdagen. Men der er også glæde og farve i digtene, omend det er på den mere eftertænksomme måde. Der er små tanker og store tanker, tilfældige tanker og tanker om tilværelsen i en moderne verden.

Digtene er nemme at læse og relatere til, og sproget er dejlig sansemættet. Det er tankestrømninger som vi måske alle sammen går og har. Jeppe Zabel har bare nedfældet sine og delt dem med os.

Det er digte, der egner sig bedst til at blive læst, når det begyndende efterår rusker i træerne og mørket trænger sig på. Måske allerbedst at læse i januar, en dag af gangen som man ville gøre det med en julekalender i december.

Jeppe Zabel, Digte, januar, Forlaget Ravnerock, november 2014, 47 sider

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.