// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Anne Sofie Hammer: Villads fra Valby på sommerferie
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog

Anne Sofie Hammer: Villads fra Valby på sommerferie

Skrevet af den 15. juli 2015 – 07:18Ingen kommentarer

Villads fra Valby har en særlig evne til at rende ind i problemer. De fleste af dem, nogle Villads selv får skabt, og som ofte også går ud over andre. Det er ikke fordi der er noget ondt skabt i Villads. I lighed med de fleste andre børn på 6-7 år, et sted mellem nulte og første klasse, tænker han bare ikke længere end 4-5 minutter ud i fremtiden – og så kan konsekvenserne af ens skøre påfund være svære at overskue.

Der er bare det, at Villadses påfund ender lidt mere galt end andres. Og under Villads sommerferie går det ud over bedsteforældrene, en kage, bedstevennens mor, fætterens fjernstyrede båd og nogle feriebørns balloner.

De 13 historier i bogen, én til hvert kapitel, passer lige til en godnathistorie og har alle sammen et element af ”åh nej, det gjorde han bare ikke”, som passer ret godt ind i målgruppen på 5 til 7 år.

Johan på 6 år, som var testlytter af godnathistorierne, havde ikke svært ved at gennemskue hvornår Villads gjorde noget dumt – men var især ret interesseret i hvad i al verden det ender med, når man f.eks. sætter ild til en dug på et fyldt kaffebord. Denne anmelder anbefaler dog, at man tager en til to historier per aften, da Villadses uheld godt kan virke lidt forudsigelige i større doser.

På Bogblogger er både børn og voksne stadig begejstrede for uheldsmagneten Villads. Historierne om hans sommerferie er, taget som et hele, en kende forudsigelige, men stadig sødmefyldte og skøre. Vi ser frem til Villadses næste unikke eventyr.

Anne Sofie Hammer, Villads fra Valby på sommerferie, Høst & Søn, 112 sider, Juni 2015, Illustreret af Dina Gellert.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.