// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Stephanie Perkins: Lola og naboens søn
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Roman

Stephanie Perkins: Lola og naboens søn

Skrevet af den 23. juni 2015 – 07:20Ingen kommentarer

Kærlighed i ungdomsårene er omdrejningspunktet for denne bog, som omhandler Lola, der bor i San Francisco med sine to fædre, er kæreste med en rockmusiker og selv dyrker kostumer og parykker og ønsker at være modedesigner.

Den lidt nørdede fyr, Cricket, flytter ind i huset ved siden af, hvor han og familien er flyttet til og fra, siden Lola og Cricket var børn. Hans tilstedeværelse vender op og ned på Lolas kærlighedsliv, og hun må stå ansigt til ansigt med nogle dæmoner fra fortiden.

Kærlighed, ærlighed og lighed er skønne emner, som bogen sætter i fokus, men først på side 45 drejer historien sig ind på en væsentlig del – her får vi at vide, hvordan Lola har fået to fædre, og endelig kan jeg mærke Lola, der har en bagage, der tynger. For mig er det først her, historien virkelig begynder, for det er ikke blot en ung kærlighedsbog, forfatteren har skrevet. Det er en fortælling om en ung kvinde, der har nogle udfordringer i sit liv, som kommer til at præge hendes kærlighedsliv.

Desværre er der en tendens til, at bogen bliver for sukkersød nogle gange, og det behøver den slet ikke for at kunne bære historien. Men som en fornøjelig sommerferiebog kan jeg anbefale denne bog, hvis der er behov for at drømme sig lidt væk til San Francisco og for at slippe for at reflektere og analysere. Læsning af denne bog er lige ud af landevejen.

Lola og naboens søn, Stephanie Perkins, Lindhardt & Ringhof, 9. juni 2015, 375 sider, oversat af Anna Malou Dahl Andersen

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.