// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Dorph og Pasternak: Tal til mig
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Krimi

Dorph og Pasternak: Tal til mig

Skrevet af den 8. juni 2015 – 07:48Ingen kommentarer

Krimiduoen Dorph og Pasternak er på banen med deres 4. roman med kriminalkommissær Anita Jensen og drabschef Ole Larsen som de centrale gennemgående karakterer.

Handlingen udspilles i firserne, og der er tale om en barsk og stilsikker fortælling. En ung kvinde er myrdet i København, og efterforskningen fører nogle af hovedpersonerne til Rumænien. Her ulmer revolutionen og opgøret med Ceausescus diktatur. Tidsbilledet er ramt meget sikkert med telefonbokse, masser af smøger og den politisk højspændte stemning.

Der optræder flere virkelige personer, hvoraf nogle af dem, blandt andet politidirektør Poul Eefsen, tydeligvis ikke er forfatternes livret. Den historiske del af fortællingen går ikke ud over plottet, og duoen rammer oven i købet på steder en fin humoristisk tone.

”Tal til mig” er vellykket og en fundamentalt spændende fortælling.

Dorph og Pasternak: Tal til mig, Gyldendal, 416 sider, 2015.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.