// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Ben Elton: I kamp mod tiden
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Ben Elton: I kamp mod tiden

Skrevet af den 21. maj 2015 – 07:09Én kommentar

Tidssløjfer, tidsrejser, kærlighed, historiens vingesus, mord og en ægte helt, som måske kan redde verden, det er nogle af ingredienserne i den spændende roman ”I kamp mod tiden”. Alt sammen skrevet på fundamentet af dynamikkens tre love, som Newton formulerede dem i 1687 – på en måde så alle kan være med.

Året er 2024 og jorden lider under klimaforandringerne. Hugh Stanton er pensioneret elitesoldat og har i nogle år arbejdet med videoer, hvor han tager rundt i verden og overlever under ekstreme forhold. Han bliver kontaktet af sin tidligere lærer fra Cambridge, militærhistoriker og professor Sally McCluskey. Deres møde i julen bliver skæbnesvangert, for hun har en ny mission til Hugh Stanton, som går ud på, at han skal ændre på ganske få begivenheder i 1914 for at gøre verden til et bedre sted, med en bedre fremtid.

Det bliver startskuddet på et storslået eventyr, hvor vi tager med Hugh Stanton tilbage til 1914 og de begivenheder, som blev startskuddet på 1. verdenskrig og hans forsøg på at ændre historiens gang. Men kan man ændre historien, og kan man styre det, man vil ændre? Eller kommer man til at ændre noget bare ved at være til stede?

Det er en meget spændende historie, med en stram rød tråd og gode forklaringer tilbage til Newtons videnskab og til de historiske begivenheder i 1914. Slutningen er helt fantastisk og meget overraskende. Det er god gedigen underholdning fra start til slut.

Ben Elton har tidligere skrevet romanen ”To brødre”.

Ben Elton: I kamp mod tiden, forlaget Turbulenz, 394 sider, dansk udgave marts 2015, oversat af Poul Henrik Westh

Én kommentar »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.