// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Øjvind Kyrø: Congo: Farezone 5
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Samfund

Øjvind Kyrø: Congo: Farezone 5

Skrevet af den 18. maj 2015 – 07:06Ingen kommentarer

Mens vi andre kun kigger mod Afrika, når de helt store katastrofer indtræffer og ellers mest bruger vores energi på hjemlige historier og historier fra Vesteuropa og USA, så er Øjvind Kyrø en af de danske journalister, der konstant har blikket rettet mod Afrika.

Og i denne rejsereportage fra 2007 er vi med på Kyrøs rejse bag på en motorcykel ind i det krigshærgede Congo for blandt andet at besøge en diamantmine. For diamanter er netop et af omdrejningspunkterne i den borgerkrig, som på det tidspunkt hærger i Congo.

Kyrø krydrer sine galgenhumoristiske rejseoplevelser med historiske tilbageblik, som er med til at trække de store linjer op og generelt gøre os klogere på Congo og Afrika. Samtidig fortæller Kyrø anekdoter fra andre rejser i Afrika og andre danske journalisters dækning af Afrika.

Livet i det krigshærgede Congo var hverken i 2007 eller tidligere end dans på roser. Det er da også en barsk fortælling Kyrø disker op med. Men han gør det på en sober og detaljeret facon, der samtidig er letforståelig. Man bliver klogere og får en god indføring i problemstillingerne.

Øjvind Kyrø: Congo: Farezone 5. People’s Press, 2007. 260 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.