// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Uri Golman: Arctic Light
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Livsstil

Uri Golman: Arctic Light

Skrevet af den 26. september 2009 – 19:21Ingen kommentarer

artic lightDer er noget fascinerende over Grønland og hele den nordlige iskappe. Men måske er dagene for dette imponerende frosne landskab talte.

Det er i hvert fald den oplevelse, som fotografen Uri Golman har, efter otte års fotoarbejde i den kolde storslåede natur. Det fotoarbejde, som han har samlet de bedste billeder fra i fotobogen ”Artic light – Fotografier fra Grønland og det kolde Nord”.

Bogen er spækket med flotte billeder af de ekstremt sjældne sneugler, af polarræve, og grønlandssæler – men mest af alt af billeder af is og isbjerge så langt øjet rækker. Store åbne tomme landskaber. Artic light er en meget flot bog med fotos taget under ekstreme forhold, som de færreste af os oplever.

Jeg har oplevet Uri Golman til et arrangement, hvor han fortalte om at fotografere på Grønland med entusiasme og med en åbenlyst stor viden om de svære forhold og områderne. Men denne viden og gejst savner jeg foldet fuldt ud i bogen. For den kamerainteresserde kunne der godt have været lidt flere oplysninger om lukketider, blænde og ISO i forbindelse med det enkelte billede. For den naturinteresserede, men knapt så Grønlandskendte, kunne det have været godt med et kort, hvor man kunne se, hvor billederne var taget.

Uri Golman, Arctic Light, Fotografier fra Grønland og det kolde Nord, Forlaget Globe, 176 sider, 2009.