// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Michael Parsons: The Falklands War
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krige, På engelsk, Samfund

Michael Parsons: The Falklands War

Skrevet af den 22. april 2015 – 07:27Ingen kommentarer

Hvad var Falklandskrigen egentlig for en størrelse? Briterne vandt over argentinerne. Men hvad udløste krigen på og omkring de vindblæste Falklands øer i det sydlige Atlanterhav, hvordan forløb den og hvad skete der bagefter? Disse spørgsmål og mange flere får man som læser svar på i Michael Parsons ”The Falklands War” fra 2000.

Der er især i Storbritannien skrevet mange bøger om krigen, som udspillede sig over et par måneder i 1982. Så der er rig mulighed for at grave sig dybt ned i detaljer om materiel, slagets gang dag for dag og lignende. Men hvis man blot vil have en grundlæggende viden om krigen og ikke kan nøjes med en Wikipedia-artikel, så er Michael Parsons lidt mere end 100 sider lille paperback et ganske godt valg.

Han kommer omkring øernes historie, optakten til krigen, krigens gang, krigens afslutning og konsekvenser, ligesom han kommer ind på nogle af de mere kontroversielle begivenheder, så som sænkningen af den argentinske krydser Belgrano. Var Belgrano i virkeligheden på vej væk fra øerne, da en britisk ubåd sendte sine torpedoer afsted mod skibet?

Parsons får også på fornem vis ridset de politiske konsekvenser på den hjemlige britiske front op. Om hvordan krigen gav et gevaldigt boost til premierminister Margaret Thatchers popularitet.

Således bedre oplyst om en til tider glemt krig, som trods alt kun ligger omkring 30 år tilbage i historien og som den dag i dag stadig trækker sine spor. Ikke mindst når England og Argentina mødes til VM i fodbold eller lignende.

Efter sænkningen af Belgrano lavede den britiske avis The Sun det, der stadig betegnes som verdens bedste avisforside. Henover et billede af vraget af Belgrano havde avisen skrevet ”Gotcha!” – som kan oversættes til ”Fik jer”.

The Falklands War by Michael Parsons, June 2000, Sutton Publishing.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.