// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Bjarne Reuter: Bertram 1+ 2 “Kidnapning” + “Rent guld i posen”
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog

Bjarne Reuter: Bertram 1+ 2 “Kidnapning” + “Rent guld i posen”

Skrevet af den 6. april 2015 – 13:33Ingen kommentarer

Er du den type som synes, at bøgerne Rædsomme Rune og serien Vild er spændende og sjove, så passer Bertram-serien lige til dig.

Bertram er seks år og oplever vilde ting, og gør også selv vilde ting. Serien hedder Bertram, men man følger også Anders og Oscar. Drengene er brødre og bor i Vanløse. Drengenes far var i fængsel som ung, og det gør det svært for ham at finde arbejde. Drengenes mor er vist nok på et sindsygehospital. Og deres onkel er en småforbryder med ideer, der ikke altid er lige gode.

I bogen “Kidnapning” planlægger de at kidnappe et barn af en millionær for at få løsepenge. Men der går mega meget kludder i det. Først kidnapper de det forkerte barn. Bagefter kidnapper de det rigtige barn, men så får deres onkel dårlige nerver over det de har gang i. Men da er de allerede blevet opdaget og har nogle sikkerhedsvagter i hælene.

I bogen “Rent guld i posen” tager drengene til Jylland på ferie. Det er noget med, at det er bedst, at de tager væk fra Vanløse i en periode efter at have vandet en piges værelse med en haveslange. I Jylland er der blevet stjålet en guldbarre fra en smykkebutik og som nye i byen, tror de andre at det er Bertram og hans brødre, der har gjort det. Derfor stikker drengene af og så er de andre i byen jo først sikre på, at det er dem, der er stukket af med guldet.

Drengene oplever mange skøre ting og man holder med dem, når det er ved at gå galt. Bøgerne er sjove og man kan ikke lade være med at grine, når man læser dem.

Den første bog om Bertram er skrevet året før min mor blev født. I år er det 40 år siden bogen om Bertram og de andre drenge udkom første gang. Bøgerne er åbenbart stadig ret populære, selvom de er ved at være lidt gamle og det kan jeg godt forstå. Jeg synes, at bog nr. 2 “Rent guld i posen” er den bedste af de to bøger, fordi der sker mest i den bog. Den er også længere end den første. Hvis de andre bøger i serien er lige så spændende vil jeg også gerne læse dem.

Bjarne Reuter, Betram “Kidnapning” og “Rent guld i posen”, Læs mere selv, Forlaget Gyldendal, Februar 2015, 232 & 176 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.