// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jacob Kokkedal: Jordens største helte, Specialklassen 1
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Jacob Kokkedal: Jordens største helte, Specialklassen 1

Skrevet af den 26. marts 2015 – 07:33Ingen kommentarer

Rumvæsner, specielle børn og helt særlige evner er ingredienserne i bogen Jordens største helte.

Bogen starter lidt tungt, da man lige skal møde alle personerne og først høre om en ko, som bliver til støv, uden at man helt forstår, hvad der sker for koen.

Men da man så kommer på lejrskole med Nick, Philip, Jakub og Ahmed sker der i den grad noget. Drengene går i Anemoneklassen for udadreagerende drenge på specialskolen Solstrålen og når sådan en flok drenge tager på tur er det langt fra kedeligt. Om natten bliver børnene kidnappede af nogle rumvæsner. Og det går snart op for disse gæster fra det ydre rum, at de skulle have valgt at angribe en anden planet!

Disse specialklassedrenge er nemlig seje og stærke og ikke sådan lige til at bekæmpe. Philip kan skrige højt og længe og det er temmelig belastende for alle inklusiv rumvæsnerne. Ahmed er megastor og stærk som Hulk. Jakub kan læse rumvæsnernes sprog og hacke sig ind på deres computer. Man får helt ondt af disse rumvæsner, der får smæk af drengene.

Bogen er ikke til sarte personer, da man skal turde læse om hoveder der popper af kroppen! Og om indvolde fra mennesker, der ligger i glasmontre. Men ikke bare indvolde fra tilfældige mennesker, næh, disse indvolde stammer fra de voksne på skolen! Aaadr!

Jeg synes, at bogen er sjov og jeg blev nødt til at læse noget af den højt for min far. Jeg vil meget gerne læse mere om drengene, måske noget om at de skal bekæmpe andre fjender.

Bogen var dog lidt svært at læse og min mor har læst med og siger, at der er begreber med i bogen (blandt andet fleksjob, Ritalin og Sharia), som man måske ikke kan forvente, at alle 11-12 årige kender. Men så må du spørge en voksen eller google begreberne – så bliver du måske ligefrem klogere af at læse bogen.

Jacob Kokkedal, Jordens største helte, Specialklassen 1, Forlaget Facet, 167 sider, Januar 2015, Anmeldt af Tue 10½ år.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.