// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jeppe Nybroe: Kidnappet
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Journalistik, Politik & debat, Samfund

Jeppe Nybroe: Kidnappet

Skrevet af den 17. februar 2015 – 08:58Ingen kommentarer

Den danske journalist Jeppe Nybroe har skrevet en meget personlig beretning om sine 28 dage som gidsel i en libanesisk landsby på grænsen til Syrien. Nybroe er ikke bange for meget detaljeret og ærligt at beskrive hvad han gennemlevede og hvordan han havde det før, undervejs og efter sit fangenskab. Konflikter med kæresten, piskeslag, tissen i bukserne, opkast og frygt, frygt, frygt og frygt. Vi får det hele med og der bliver ikke lagt fingre i mellem. En stærk fortælling, som sætter det glorværdige liv som krigsreporter i perspektiv.

Bogen har ved sin udgivelse skabt en del debat. Tv-værten Adam Holm har i en anmeldelse i Weekendavisen undret sig over en række ting i bogen, som han ikke kan få til at stemme. For eksempel hvorfor Jeppe Nybroe har rene negle og ser velsoigneret ud på forsidebilledet, som er taget af kidnapperne og sendt til Nybroes familie, som et proof of life-billede. Når man læser bogen og de ting, som Nybroe har gennemgået, så kan man ikke lade være med at blive en anelse forarget over Holms skepsis. For der er ingen tvivl om at Nybroe har været gidsel og er blevet både fysisk og psykisk tortureret. Jeppe Nybroes bror og forlægger har da også været ude med gode forklaringer på de ting, som Holm undrer sig over.

At Adam Holm undrer sig skyldes blandt andet Jeppe Nybroes forhistorie. I 2007 blev han således fyret fra DR efter at have manipuleret med optagelserne i tv-indslag. Siden har Nybroe turneret verden rundt og arbejdet som journalist og redaktør så forskellige steder som i Libyen, Mongoliet og Libanon.

Bogen er ikke bare en beskrivelse af Nybroes oplevelser i de 28 dage i fangenskab. Det er også en inspirerende fortælling om Libanon, Beirut og ikke mindst bagsiden af medaljen ved at være krigsreporter. Det er med til at gøre det til en helstøbt fortælling, som kommer rigtig godt rundt om emnet.

Jeppe Nybroe: Kidnappet – I islamisternes fangehul. People’s Press og Berlingske Media Forlag, 2015. 298 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.