// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Dave Cousins: Charlie Monrad og Rosset
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Dave Cousins: Charlie Monrad og Rosset

Skrevet af den 27. januar 2015 – 12:57Ingen kommentarer

Jeg synes tit at fodboldbøger er kedelige, fordi de ofte handler rigtig meget om detaljer i forboldkampe. Men så fik jeg bogen Charlie Monrad og Rosset og den er bestemt ikke kedelig, så jeg endte med at læse hele bogen, mens jeg grinte!

Teksten er skrevet så den ikke kun handler om fodbold, men faktisk er der også drama med. Charlie er nemlig lige ved at miste sin ven Sam. En dag dukker supermålmanden Jack op, og han overtager Sams målmandstjans. Charlie har en stor drøm…. han vil med til VM. Du sidder nok og tænker “det kan ikke lade sig gøre, han er jo kun et barn,” men jo, der er nemlig en chance. Der findes en konkurrence om at komme med til VM og spille forbold.

Charlies fodholdhold hedder Nord*Galaksen og de skal kæmpe mod Guldbjerg Kronhjorte. Modstanderne er vildt gode og de håner Nord*Galaksen hele tiden.

En af de sjovere øjeblikke i bogen er der hvor Sam og Charlie bliver uvenner og Charlies forældre bliver så trætte af at høre på dem, at de får drengene låst inde indtil de bliver venner igen.

Om Charlies hold vinder og kommer til VM må du selv finde ud af. Jeg kan bare fortælle, at du kommer til at more dig, mens du venter på at finde svaret.

Der er tegninger i bogen, som er meget tegneserieagtige og det er fedt, jeg elsker tegneserier. Skrifttypen ligner håndskrift og fortælleren er hovedpersonen Charlie og det gør at man nærmest kan høre Charlie fortælle om sine oplevelser, når man læser bogen.

Dave Cousins, Charlie Monrad og Rosset, 2014, Carlsen Egmont, 200 sider, På dansk ved Kim Langer.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.