// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Kirsten Ahlburg m.fl.: Det Onde – Flugten
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Kirsten Ahlburg m.fl.: Det Onde – Flugten

Skrevet af den 18. januar 2015 – 13:38Ingen kommentarer

Bogen Flugten har en forvirrende indledning. Jeg satte mig i sofaen, åbnede bogen og straks var Freja og Baldur på flugt. Kort efter var kapitlet slut og jeg blev i stedet for præsenteret for bogens hovedperson Ina. Jeg mødte først Freja og Baldur langt senere igen i bogen. På den ene side var det fedt, at der var gang i den med det samme, men det var mest forvirrende, hvem personerne var og hvad der egentlig skete.

Pigen Ina bor sammen med sin præstefar i byen Primus. Der må kun bo 999 indbyggere i byen, og hvis der kommer flere bliver de taget af Det Onde. Borgmesteren i byen er skrap og han styrer byen med hård hånd. En dag dukker der to fremmede børn op og det varer ikke længe før de bliver taget til fange. Ina ser at børnene bliver fanget og sniger sig ud en mørk aften for at befri dem.

Noget overraskende viser det sig, at det ikke kun er borgmesteren der er ond. Inas præstefar er heller ikke en sød fyr.

Selvom jeg ikke rigtig lærer personerne at kende på bogens kun 61 sider vil jeg gerne læse mere om dem. Man bliver nysgerrig på, hvorfor der kun må bo 999 indbyggere i byen. Og selvom det afsløres hvem nogle af de onde måske er, er det endnu uafklaret, hvorfor de er blevet onde og hvorfor de bliver ved med at være onde.

Tegningerne i bogen er flotte og passer godt til historien. Der er ikke tegninger på alle sider, men der er en passende mængde tegninger. Teksten smyger sig flere gange langs med tegningerne og det ser fedt ud.

Bogen Flugten er nummer 1 i en serie med Ina og hendes venner. Indtil videre er det kun den bog, der er udkommet – desværre. Når jeg først er gået i gang med en serie, vil jeg helst bare læse videre med det samme. Bogen kan læses af både drenge og piger.

Kirsten Ahlburg m.fl., DET ONDE – Flugten, Gyldendal, Vild Dingo, December 2014, 61 sider, Lix 16.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.