// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Samuel Rachlin: Jeg, Putin
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Politik & debat, Politisk biografi, Samfund

Samuel Rachlin: Jeg, Putin

Skrevet af den 26. december 2014 – 20:40Ingen kommentarer

Vladimir Putin satte et stort præg på 2014. Ikke bare da han stod i spidsen for Ruslands værtsskab for Vinter OL i Sochi. Men især i kraft af Ruslands invasion af Ukraines Krim-halvø og den ballade i regionen, som er fulgt i kølvandet.

Begivenhederne har været fulgt tæt og analyseret nøje i de daglige nyhedsudsendelser og i aviserne. Men det har været brudstykker af det store billede – som Samuel Rachlin tegner i denne bog. Der er ingen tvivl om, at Samuel Rachlin ved RIGTIG meget om Rusland og Vladimir Putin. Det er derfor en sand fornøjelse, når han øser af denne viden, sætter tingene i perspektiv og trækker de store linjer op. Det er der ikke altid er tid til, når Samuel Rachlin eller andre ruslandskendere toner frem i nyhedsudsendelserne.

Rachlins store vidensbank kan dog til tider gå hen og blive en hæmsko for bogens flow. Det bliver til tider lige lovligt detaljeret og indviklet. Som om Rachlin vil have, at vi skal have alle detaljerne med. Det er der bestemt ikke noget galt i. Ja, det sætter vi faktisk pris på. Men det bliver en anelse overvældende og tungt at tygge sig igennem, når der er så mange linjer på hver side, som der er tale om her. ”Jeg, Putin” kunne godt have brugt lidt mere redigering og opblødning af sproget samt et mere fordøjeligt layout. Det havde betydet flere sider. Men det gør i og for sig ikke noget. For det ville også signalere, at her var en bog med gods i. Ved første øjekast får man det indtryk, at her er tale om hurtig læst og måske lettere overfladisk opsamling på begivenhederne. Men i virkeligheden er der tale om en gedigen og grundig gennemgang og analyse af begivenhederne og af hovedpersonen og hans motiver. Og det havde flere sider været med til at signalere.

Samuel Rachlin inddrager ikke kun foråret og sommerens begivenheder på Krim, men også sine egne oplevelser som korrespondent i Rusland. Det gør det til en helstøbt fortælling, der tegner et portræt af Putin uden at være en egentlig biografi. For selvom Putin er i centrum, så fortæller Rachlin ikke kronologisk om Putins opvækst, ungdom og så videre. Han tager mere udgangspunkt i de aktuelle begivenheder for at fortælle historien om hvordan manden i centrum for det hele tænker og hvad der driver ham.

Samuel Rachlin: Jeg, Putin. People’s Press 2014. 224 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.