// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jesper Grunwald: Jeg er bare taxamand
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Samfund

Jesper Grunwald: Jeg er bare taxamand

Skrevet af den 17. november 2014 – 07:52Ingen kommentarer

Det er sjældent jeg som læser får lyst til at blive kvindesagsforkæmper, stewardesse eller bundeskansler, når jeg læser om personer med diverse erhverv – som jeg har gjort på det seneste. Men for pokker hvor får jeg lyst til at blive taxachauffør, når jeg læser Jesper Grunwalds fremragende frontberetning om oplevelserne i den sølvgrå vogn med det grønne taxaskilt.

Grunwald har skiftet en karriere som journalist og DR-chef ud med livet som taxachauffør i København. Udover at navigere rundt i den københavnske trafik, hjælpe ældre damer ud og ind samt sludre med høj og lav, så nedfælder han også løbende sine oplevelser. Det gør han på sin blog taxamand.dk, i en formiddagsavis og nu også over næsten 300 sider.

På fornem vis og uhyre velformuleret genfortæller Grunwald den ene spændende livshistorie efter den anden, samtidig med at han på forbilledlig vis reflekterer over oplevelserne og kommenterer dem.

Umiddelbart var jeg skeptisk overfor om Grunwald kunne holde den kørende over næsten 300 sider. Men det kan han og han leverer en fortælling, der er forbavsende fængende. En bog, der gør en en lille smule gladere i vintermørket. Et fremragende alternativ til Jussi Adler Olsen- eller femi-krimien under juletræet til konen/manden/kæresten/partneren/datteren/sønnen/moderen eller faderen.

Skal man smide en lille smule berettiget malurt i bægeret, som gør, at den ikke får fem ud af fem af de stjerner, som vi ikke uddeler, så er der altså alt, alt, alt for mange stavefejl i bogen. 1 per 100 sider er normalt acceptabelt i en bog fra et mindre eller mellemstort forlag. Men her taler vi vel om 1 per 10 sider. Helt uacceptabelt og forstyrrende.

Jesper Grunwald: Jeg er bare taxamand. Bogkompagniet 2014. 270 sider. Udkom 11. november.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.