// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Peter Gotthardt: Den gyldne skål (Genfærdets grav + Troldmandens plan)
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Peter Gotthardt: Den gyldne skål (Genfærdets grav + Troldmandens plan)

Skrevet af den 15. november 2014 – 07:04Ingen kommentarer

Jeg har læst mange af Peter Gotthardts bøger. Han har skrevet rigtig mange børnebøger og mange af dem kommer i serier. Serier er noget af det bedste jeg ved. Jeg kan nemlig godt lide at der altid lige kommer en bog mere i serien. Derfor blev jeg glad, da jeg på Bogforum i weekenden fik de nye bøger i serien Den gyldne skål.

De to bøger hedder Genfærdets grav og Troldmandens plan. Hovedpersonerne er drengen Fem, pigen Morgengry og den stærke abe Kokoro. I den første af bøgerne bliver der snydt med fatamorgana, vi møder både genfærd, mennesker, aben Kokoro og nogle grimme hæslinger. Bogens helte skal finde den gyldne skål som er blevet stjålet. De opdager efter at have mødt et genfærd, at den er gemt i en troldmands hule.

Troldmanden samler på mystiske og magifulde genstande for at forøge sin magiske kraft! Så kan Kokoro, Morgengry og Fem vinde over ham? Det får du at se i Genfærdets grav. Det meste handler om hævn over skypaladset – stedet hvor Morgengry bor, og hvor troldmanden også engang boede.

I den næste af bøgerne Troldmandens plan er Fem sat på en udfordring. Han skal vælge mellem at købe marker og blive bondemand, eller købe et hus og blive købmand! Men han kan ikke beslutte sig, han tænker hele tiden på Morgengry, som nu er tilbage i skypaladset. Måske er han lidt forelsket i hende? Heldigvis vender hun tilbage til jorden. Men så dukker andre problemer op. Nu skal Fem, Morgengry og Kokoro smadre en trold for at befri en kvinde, der er taget til fange. Og troldmanden vil åbne porten til dæmonernes rige.

Serien har både en dreng og en pige med, men også en abe. Serien kan anbefales til både drenge og piger i alderen 8-12 år. Bøgerne er spændende, lette at læse og godt tegnet.

Du kan også læse Bogbloggers anmeldelse af Ruinens Hemmelighed her.

Peter Gotthardt, Serien Den gyldne skål, Genfærdets grav + Troldmandens plan, Illustreret af Bodil Bang Heinemeier, Forlaget Alvilda, 2014, 74 sider pr. bog.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.