// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Josefine Ottesen: Grønnesø 1: Den stjålne sten
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Josefine Ottesen: Grønnesø 1: Den stjålne sten

Skrevet af den 14. november 2014 – 07:04Ingen kommentarer

Står du og mangler en god bog? Tjek den her ud! Den stjålne sten er en spændende fantasy bog for både drenge og piger.

Hvis du har læst Peter Gotthardts serier om Elverdronningens Riddere og de andre elverbøger af samme forfatter og synes de var gode, men nu er endnu bedre til at læse synes jeg at du skal kaste dig over serien Grønnesø. Den minder på mange måder om Peter Gotthardts serier: Hovedpersonen bliver sat på en opgave, rejser derfor ud i en verden fyldt med forskellige væsner, møder venner og fjender og kommer til sidst hjem igen.

Den lille trunte Pil drager ud på en rejse for finde Fredsstenen, som er blevet stjålet. Hvis der fortsat skal være fred er det nødvendigt at Fredsstenen bliver fundet. Ellers kan der opstå ballade mellem trunter, gnomer,stjernesamlere og træspringere. Med på rejsen har hun den kæphøje allike Olli og det er deres rejse og oplevelser vi læser om i Grønnesø.

Selvom hovedpersonen er en pige og bogens forside er lidt pigeagtig, kan man sagtens læse bogen selvom man er dreng. Noget af det første jeg lagde mærke til var kortet forrest i bogen. Den verden historien finder sted i er en opdigtet verden, og så er det meget smart at man kan se et kort. Pil og Olli rejser blandt andet gennem Mørkeskoven, gennem Bjergpasset og over Snebjerget.

Den stjålne sten er første bog i serien Grønnesø. Den udkom første gang i 2000, og udkommer nu i 4. udgave, sikkert fordi alle de andre bøger er blevet solgt og der er mange flere børn, der også gerne vil have mulighed for at læse serien.

Hvis du er godt i gang med bogen og bliver vildt træt i dine øjne behøver du ikke at gå i panik – bagerst i bogen er der en mp3 med hele historien, så du kan høre forfatteren læse bogen for dig. De næste bøger i serien hedder Visdommens vogter og Soltårerne og dem vil jeg også gerne læse.

Josefine Ottesen: Grønnesø 1: Den stjålne sten, Forlaget Alvilda, November 2014, 4. udgave, 152 sider, Illustreret af Emil Landgren.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.