// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Maren Uthaug: Tankestreger – Den lyse side
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Graphic novel

Maren Uthaug: Tankestreger – Den lyse side

Skrevet af den 11. november 2014 – 07:47Ingen kommentarer

lysesideTankestreger er en grafisk novelle, der med meget få eller helt uden ord fortæller små historier over temaet ensomhed. På trods af de manglende ord er vi alle med alligevel. Nikker genkendende. Tænker oh yes! Især afsnittet om at kramme ramte mig. Hvad sker der med alt det krammeri med fremmede? Og ISÆR når det toppes med kindkysset! Jeg er så meget med Maren. Og den med uventede gæster er spot on. Alle påstår, at det er hyggeligt med uventede gæster, men hvem mener det overhovedet rigtigt?

Maren Uthaug er hende, der tør tegne, hvad de fleste af os tænker og føler, uanset hvor “forkert” det end må være – og det geniale med stregen modsat ordet er, at der så er plads til de små nuanceforskelle. Jeg opfatter nok én ting, når jeg kigger mig gennem tankestregerne omkring uventede gæster – en anden tænker noget andet.

Det lidt paradoksale er, at hun netop er blevet ”hende den sjove” (der er en meget fin reference til dengang hun i en ret sen skolealder var klædt ud som hofnar, hvor alle andre enten var punkere eller slet ikke udklædt), på trods af, det er ret alvorlige emner, der tegnes. Et overordnet tema i de her tankestreger er ensomheden og på tidspunkter midt i alle mine ”helt sikkert, skide sjovt”-tanker, synes jeg, at det er nogle sjove illustrationer, der dækker over nogle ret dystre tanker og følelser. Og så bliver jeg lidt klemt over, at jeg synes, det er sjovt. Og så alligevel ikke. For hun er sgu sjov. Og at dække over ubehageligheder med humor går jo sjældent galt.

Du spiser denne lækkerbisken i én mundfuld. Det tager ikke ret lang tid, men det er en fornøjelse, så længe det varer, og en fornøjelse jeg har tænkt mig at gentage.

Du kan se flere af Maren Uthaugs streger på hendes blog www.marensblog.dk.

Tankestreger af Maren Uthaug, Den lyse side, Lindhardt & Ringhof, 7. november 2014, 256 sider.