// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Stefan Kornelius: Angela Merkel – Kansleren og hendes verden
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Biografi

Stefan Kornelius: Angela Merkel – Kansleren og hendes verden

Skrevet af den 10. november 2014 – 07:45Ingen kommentarer

Frau Merkel. Alle med interesse for politik ved hvem Angela Merkel er. Ja, vi kan genkende hende på tv-billeder. Men hvem er hun egentlig? Det får vi et rigtig godt svar på i den tyske journalist Stefan Kornelius’ biograf om bundeskansleren.

Præstedatteren Angela vokser op i Østtyskland og først da hun er 35 år gammel, falder Jerntæppet og de to Tysklande genforenes. Merkel gør lynkarriere i det nye fælles konservative CDU-parti og bliver i 1990 minister i Helmut Kohls genforeningsregering. I 2005 kan hun selv indtage kanslerkontoret og eurokrisen giver hende i årene derefter en kolossal magt og indflydelse. Ikke bare i Tyskland men i hele Europa, hvis skæbne hun i perioder holder i sine hænder.

Her er tale om en biografi, der tegner et meget positivt billede af Angela Merkel. Og det gør faktisk ikke noget. Vi er så vant til at høre om hvor hård hun er – især overfor de sydeuropæiske lande. Derfor er det rart til en afveksling at kunne læse om de sympatiske sider ved kanslerinden og hvad det er, der har præget hende og gjort, at hun agerer som hun gør. Og undertitlen “kansleren og hendes verden” signalerer også, at her er tale om en biografi, der tager udgangspunkt i Angela Merkel og hendes syn på verden.

Bogen er velskrevet og særdeles læsværdig. Den giver et supergodt indblik i hvem Europas mest magtfulde kvinde er og hvad der driver hende.

Stefan Kornelius: Angela Merkel – Kansleren og hendes verden. Berlingske og Peoples Press 2014. 254 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.