// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Lars Olsen m.fl.: Klassekamp fra oven
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Politik & debat, Samfund

Lars Olsen m.fl.: Klassekamp fra oven

Skrevet af den 9. november 2014 – 15:28Ingen kommentarer

Den økonomiske krise har gjort forskellene mellem de sociale klasser i Danmark endnu større. Det skaber en lang række problemer og øgede udfordringer for samfundet.

Men hvis vi griber ind i tide og på den rigtige måde, så kan vi sørge for, at de lavere sociale klasser ikke hægtes af.

Det er den primære konklusion i denne debatbog, der blandt andet har professor Jørgen Goul Andersen, journalist og samfundsdebattør Lars Olsen samt direktør for Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE-rådet), Lars Andersen, blandt forfatteren.

Med et særdeles omfattende talmateriale og analyser fra AE Rådet lavet særligt til lejligheden, dokumenterer forfatterne de øgede klasseskel inden for en lang række områder. Det giver en uhyre veldokumenteret argumentation, der er svær at argumentere imod. Man kan vælge at indtage det overordnede politiske ståsted, at større uligheden er godt. Men det gør forfatterne ikke. De har som underliggende præmis, at klasseforskellene ikke bør være for store. Ikke overraskende, når flere af forfatterne åbenlyst er en del af centrum-venstrefløjen,

Lars Olsen har adskillige bøger om klasseforskellene i samfundet på samvittigheden. Men den økonomiske krise har gjort skellene ekstra store, og derfor er det på sin plads påny at få kigget på de forskelle, som Lars Olsen også var inde på i 2010 i bogen “Eliternes triumf”.

Lars Olsen, Niels Ploug, Lars Andersen, Sune Enevoldsen Sabiers og Jørgen Goul Andersen: Klassekamp fra oven. Gyldendal 2014. 200 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.