// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Chimamanda Ngozi Adichie: Americanah
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Roman

Chimamanda Ngozi Adichie: Americanah

Skrevet af den 31. august 2014 – 13:48Ingen kommentarer

Americanah har modtaget en af de fineste litterære priser i USA. Det er forfatterindens tredje bog, og de to foregående har ligeledes vakt stor opsigt.

Hendes bøger kredser om kultur- og raceforskelle, og Adichie er vokset op i Nigeria og kom som ung til USA. Det er dette spring bogens hovedperson også tager. Hun rejser for at studere, men chokeres over den økonomiske usikkerhed og hvor meget det betyder at være sort i USA. Hendes billede af sorte i Amerika kommer primært fra Cosby-showet, så hun bliver næsten revet omkuld i mødet med ”the real thing”. Det er en næsten håbløs kamp for hende at vinde fodfæste, men gradvist får hun mere og mere greb om tingene. Da hun får succes med sin blog, der problematiserer racesynet og forskellene mellem sorte og hvide, opnår hun økonomisk succes og anerkendelse i USA og en række andre lande.

Romanen er fuld af skarpe iagttagelser og som mandlig læser inviteres man ind i en både varm og udfordrende kvindelig verden, fuld af savn, humor og erotik. Der er hyppige klip til gnistrende indlæg fra bloggen, og man bliver gang på gang slået af den skjulte racisme og de mange fordomme, der ligger lige under overfladen blandt hvide.

Americanah er sansemættet, fuld af kloge betragtninger om identitet, social status og så møder man nogle skønne mennesker, der har modet til at stå ved, hvem de er.

Chimamanda Ngozi Adichie, Amaricanah, Gyldendal, 513 sider, Oversættelse: Susanne Staun

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.