// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Eva Ravnbøl: Min italienske drøm
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Eva Ravnbøl: Min italienske drøm

Skrevet af den 18. juli 2009 – 10:10Ingen kommentarer

Dolce – uhm… alene ordet lyder lækkert. Dolce betyder dessert på italiensk og hvis man som mig er temmelig vild med Italien og det italienske køkken, så har du med Eva Ravnbøls nye bog, mulighed for at lave din egen antipasti, primi, secondi og dolce.
”Min Italienske drøm” er fyldt med lækre italienske retter og her er meget mere end pizza og pasta, som mange ellers forbinder med italiensk mad.

Forfatteren har sammenlagt boet 20 år i Italien og nu er hendes drøm, om at samle sine yndlingsopskrifter, gået i opfyldelse. Resultatet er særdeles vellykket, opskrifterne er lækre, nemme og enkle.

Det kan ellers være en udfordring at nedskrive en italiensk opskrift, da de sjældent bruger decilitermål, måleskeer eller køkkenvægt. Madlavning er et håndværk og de nøjagtige ingredienser er ikke så vigtige. I mange italienske kogebøger står der derfor q.b. – som betyder quanto basta, dvs. ”til der er nok”.

Eva Ravnbøls opskrifter er dog temmelig præcise og hun kommer godt omkring de gode råvarer, så man derhjemme kan lave et måltid der smager af Toscana i solskin.
En vigtig detalje i bogen er Pasta-grundloven, nedskrevet til ære for danskerne. For godt nok overtrædes fx færdselsloven eller straffeloven temmelig ofte i italien, men pasta-grundloven, den overholdes til punkt og prikke!

Bogens billeder er specielt gode, både fotos af de enkelte retter og lækre råvarer, men også stemningsbillederne af de italenske landskaber og småbyer.
Så ja tak til slowfood a´la´italiano!

Eva Ravnbøl er madskribent og har været vært på DR1programmet ”Min italienske drøm”, bogen har sit udspring i denne tv-serie.

I køkkenet fik Eva Ravnbøl hjælp af Alessandro Jacoponi, som er kendt fra restaurant Era Ora i København.

Eva Ravnbøl, Min italienske drøm, DR, 2009, 160 sider

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.