// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Tore Skeie: Jomfruen fra Norge
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Roman

Tore Skeie: Jomfruen fra Norge

Skrevet af den 25. august 2014 – 08:09Ingen kommentarer

Så er der dømt drama! Nordisk kongedrama. I middelalderen udspiller der sig et væld af politiske intriger og kampe. Modige riddere og fattige bønder sendes i døden for kongers og hertugers drømme om flere borge og mere land.

Centralt i denne konflikt er kongedøtrene, for hvor sønnerne skal overtage kongekronen eller et hertugdømme, så kan døtrene sendes ud i verden og styrke politiske alliancer og skaffe deres familier fred og rigdom. Men der er gået inflation i giftemålene og piger ned til 1 år forloves væk.

Jomfruen fra Norge er skrevet af Tore Skeie. Han er både historiker og forfatter. Derfor er alt i bogen underbygget af kildemateriale og der gøres opmærksom på, når noget ikke kan dokumenteres historisk. Det er supergodt til en universitetsaflevering, men superskidt til en spændende historie. For vi kommer aldrig i gang, fantasien får aldrig fat, fordi man hele tiden afbrydes af metodiske overvejelser og afvejelser. Der er masser af materiale til at skrive en god historie, og det er helt unødvendigt at tage akademiske forbehold.

Med andre ord, er du historieinteresseret er dette bogen for dig.

Tore Skeie, Jomfruen fra Norge, 2014, 317 sider, Gads Forlag, Oversat af Morten Visby.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.