// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Ellen Holmboe: Randulf
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Fantasy, Ungdomsroman

Ellen Holmboe: Randulf

Skrevet af den 9. juni 2014 – 07:02Ingen kommentarer

Måske ved du det ikke, men du kan godt få din lærer til at bestille helt nye skolebøger hjem. Det kan godt være du vrænger på næsen og bestemt ikke gider at læse undervisningsbøger i din fritid, men så gør du dig selv en bjørnetjeneste. For Randulf er spændende og blodig, som ingen anden undervisningsbog.

Bogen består af to dele – en novelle og derefter fagstof om varulve. Bogen vil forvandle din undervisning i dansk eller i historie til et bloddryppende udyr. For her er der ikke tale om de lækre varulve fra Twilight, niks Randulf er taget direkte ud af de danske myter om varulve og tro mig: Dengang var varulve alt andet end lækre!

I gamle dage troede man, at en kvinde kunne indgå en pagt med djævlen. En pagt der betød at kvinden slap for at føde i smerte. Til gengæld ville hendes første fødte søn blive varulv! Et behåret menneskedyr, der kun kunne blive menneske igen ved at videregive varulvesygen eller ved at drikke blodet fra en ufødt dreng.

Jeg kan afsløre så meget, at Randulf er varulv og hans mor er gravid med en lille ufødt dreng i maven. Om du nogensinde får af vide hvordan det ender er op til din lærer, medmindre du selv køber bogen.

Når man en smule rystet er kommet igennem novellen, sluger man hurtigt den faglige del, fordi man bare må kende grundlaget for alle uhyrlighederne. Udover at være uhyggeligt velskrevet, så er Randulf bestialsk illustreret af Lars Gabel. Han fremmaner forvandlingen fra idyllisk bondelandskab, til et blodigt helvede.

Randulf. Ellen Holmboe. Illustreret af Lars Gabel. 36 sider. Maj 2014.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.