// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Boualem Sansal: Tilbage til rue Darwin
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Boualem Sansal: Tilbage til rue Darwin

Skrevet af den 25. april 2014 – 07:39Ingen kommentarer

Det er tid til at se fortiden i øjnene for Yazid, der er opvokset i 50’ernes Algeriet. På et bordel, såmænd ind til han som otte-årig sendes til Algier, til sin mor. Her indrulleres han i uafhængighedskampen mod Frankrig, og hans gade, Rue Darwin, stinker af krudt, tåregas og blodet fra ligene, der ligger hulter til bulter. Mange år senere mødes familien ved moderens dødsleje, og det bliver katalysator Yazid tur tilbage til Rue Darwin og fortidens mange løgne og fortielser.

Det fattige barndomskvarter er blevet franskmændene kvit, men andre herskere er rykket ind. Islam vogter, der er eftersøgte terrorister på cafeerne, og kun tilslørede kvinder på gaden – når de overhovedet viser sig. Yazid bærer rundt på en hemmelighed fra barndommen, og i sin jagt på familiemedlemmerne dukker der flere hemmeligheder op, og minderne vælter frem.

Tilbage til Rue Darwin er sansemættende, bevægende og intenst fortalt. Hemmelighederne afsløres og fortælles i små portioner med mange fine antydninger, og læseren får indblik i et spændende, og for langt de fleste, ukendt univers. Forfatteren kender miljøet særdeles godt, idet han bor i en slags eksil i Algeriet efter at have udgivet en række romaner og essays, hvoraf flere rummer en harsk kritik af forholdene i landet.

Læs også anmeldelse af forfatterens gode roman Tyskerens landby her.

Boualem Sansal: Tilbage til rue Darwin, Turbine, 212 sider, Oversættelse: Lars Bonnevie, November 2013.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.