// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Suzanne Collins: Gregor og blodets forbandelse
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Fantasy

Suzanne Collins: Gregor og blodets forbandelse

Skrevet af den 22. marts 2014 – 07:26Ingen kommentarer

Gregor og hans lille familie kæmper stadig for at få hverdagen til at hænge sammen.

I første bog var hans far forsvundet. I bog to kom hans far tilbage fra sit lange fangeskab hos kæmperotterne i Underlandet. En verden inde i vores jordklode. En verden fyldt med intelligente kæmpedyr, hvor mennesker kæmper for at overleve. Mennesker der venter på, at en række sære profetier skal gå i opfyldelse. Profetier hvor Gregor og hans søster spiller en stor rolle. Profetier der kun kan opfyldes, hvis drengen på 11 år og pigen på 5 årer i Underlandet.

Fjenden i underlandet er ikke kæmperotter denne gang, men en dødelig pestsygdom. En sygdom de først kan forstå til bunds, når de drager dybt ind i junglen og følger den tredje profeti.

Hvis du kunne lide de to første bøger om Gregor vil du også kunne lide denne. Jeg var skuffet over de to første og jeg er skuffet over den tredje. Jeg er skuffet, fordi velfungerende fantasy er baseret på realistiske illusioner. Gregor i underlandet er proppet med situationer, hvor kæden hopper af. Det er simpelthen for utroligt at en dreng, der på alle måder ellers er beskrevet som almindelig, har en evne til at gå bersærk og slagte hundredvis at kæmpedyr. Ligeledes virker det helt ulogisk at slæbe en forsvarsløs lillesøster med ind i en verden, hvor chancen for overlevelse burde være meget små. Resultatet er, at man som læser aldrig er i tvivl om, at alting nok skal gå godt og dermed falder spændingen til jorden.

Suzanne Collins. Gregor og blodets forbandelse. 288 sider. November 2013. Gyldendal.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.