// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Helle Vincentz: Nukaakas kabale
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Roman

Helle Vincentz: Nukaakas kabale

Skrevet af den 7. februar 2014 – 07:22Ingen kommentarer

Nukaaka Nielsen er chef i Grønlands Råstofdirektorat, hvor hun afgør, hvem der får adgang til den grønlandske undergrunds værdifulde råstoffer. Et magtfulgt og storpolitisk job, hvor det ikke skorter på holdninger. Skarpe holdninger – især fra de modstandere, der mener, at råstofferne ikke skal i udenlandske hænder. Da Nukaaka modtager trusler på mail, der advarer hende mod at lukke kineserne ind i Grønland, nægter hun at lade sig presse. Men da en af hendes medarbejdere efterfølgende bliver myrdet på kontoret, og truslerne ikke hører op, bliver hun bange.

I kampen for at beskytte sig selv og sin tre årige søn Isak, får hun uventet hjælp fra en gammel studiekammerat fra Danmark, Caroline Kayser, der er på romantisk get away til Grønland med sin kæreste, der arbejder i Finansministeriet og også har interesse i råstofferne.

Måske vil bogen for meget på én gang. Relationerne og sammenhængene er lidt for mange – og dermed måske lidt for søgte – og historien er faretruende tæt på at blive for knudret til sidst – og der er meget forklaringsarbejde på de sidste sider. Det meget aktuelle politiske tema kunne sagtens have stået for sig selv uden at alle karakterernes privatliv også skulle inddrages i så stort et omfang. Det er en svaghed ved de her føljetoner, at karakterernes baggrund skal fylde så meget, for at skabe den nødvendige sammenhæng i serierne.

Jeg har ikke læst de to tidligere bøger i serien om Caroline Kayser, og jeg kunne sagtens følge med alligevel. Det er en spændende bog, der favner over en meget aktuel og spændende debat, og den gled nemt ned – det er en af de slags bøger, du glæder dig til at komme hjem til. Og så kan man jo bare skimte de kapitler, der handler lidt for meget om hovedpersonernes personlige problemer.

Helle Vincentz, Nukaakas kabale, Rosinante, november 2013, 335 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.