// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Elma van Vliet: Far fortæl – Giv dine erindringer videre
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Gaveide

Elma van Vliet: Far fortæl – Giv dine erindringer videre

Skrevet af den 12. januar 2014 – 07:44Ingen kommentarer

Som vordende forældre gør man sig mange tanker om familielivet, hvilken slags forældre man gerne vil være og meget andet, der naturligt fører tankerne tilbage til ens egen barndom og forældre.

Men hvor godt kender vi egentlig vores forældre og er der noget vi savner at vide om dem? Da denne her bog lå i postkassen fra forlaget Gad, var det derfor en oplagt mulighed for min mand og jeg, der lige nu venter en lille dreng, og den blev rigtig godt modtaget.

”Sådan en bog ville jeg ønske jeg havde fra min far”, sagde min mand og gik entusiastisk i gang med kigge på, hvad det var han skulle skrive om til vores lille søn. Bogen indeholder spørgsmål i mange forskellige kategorier, herunder barndom og familie, traditioner, skolegang, job og karriere og kærlighed. Spørgsmål er der mange af og de hjælper skrivningen på vej – for fritekst er aldrig nemt.

Spørgsmålene spænder vidt – fra hvad var dit yndlingsfag i skolen til hvornår har du været mest stolt af mig. Små og store emner som tilsammen kan være med til at modtageren lærer sin far bedre at kende. Foruden spørgsmålene er der også plads til at man indsætter billeder og andet.

Jeg er sikker på, at det er en gave ethvert stort barn eller voksen vil blive rigtig glad for at få fra sin far. Måske først om rigtig mange år, men ikke desto mindre kan det blive et skønt stykke familiehistorie, som kan gå videre fra generation til generation.

Køb den til din far eller udfyld den selv og giv den til dit barn og skriv i den løbende – det kan være et projekt, der tager mange år, men det giver rigtig god mening. Ideen fås også i en udgave til mor med titlen “Mor fortæl”.

Elma van Vliet, Far fortæl, Gads forlag, oktober 2013, 128 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.