// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Boris Hansen: Den Ældste Myte 2 – Solens Følge
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Fantasy, Ungdomsroman

Boris Hansen: Den Ældste Myte 2 – Solens Følge

Skrevet af den 11. januar 2014 – 07:36Ingen kommentarer

Pas på den ældste myte! – Når du har stirret i dæmonabens gule øjne og dine venner opfører sig sært er du tvunget til at genleve myten: Dette er Den Ældste Myte: Om Lytteren, der hører og forstår, hvad verden siger om jægeren, der bevæger sig som vinden, om Drømmeren, der drømmer på tværs af tiden, om Abens håndlanger, der vil drive Den Skyldfri til mord – og om Fortælleren, der vil give historien nyt liv. Hvem af jer er blevet til Abens håndlanger og vil lokke Den Skyldfri til at dræbe? Pas på – hvis myten går i opfyldelse, vil solen blive sort og månens blodrøde lys dække jorden.

De seks venner overlevede mødet med myten i første bog. Emma var Abens håndlanger, der prøvede at lokke den skyldfri, Adrian, til at myrde sin søster, jægeren, Nadja. Da det ikke lykkedes flygtede hun. De tilbageblivende fem venner håbede at myten var væk, men Fortælleren, Brille, havde allerede fortalt myten videre på sin Blog. Og ingen andre end Brilles værste mareridt blev fanget ind i myten – trillingerne Rasmus, René og Rune, der utallige gange har mobbet Brille. Nu er han og de fem venner tvunget til at hjælpe dem, før myten vil føre til mord og en verden uden dag.

Bogen Solens Følge er desværre unødigt tung at komme i gang med. Der bruges meget tid på at genfortælle alle detaljer, der skete i første bog, hvilket ikke gøres uden grund, for det kan være svært at holde styr på alle mytens dele. Men det er en af de ting, der er fede ved mystiske myter – netop at de er mystiske og stiller krav til læseren.

I bogen bliver der ikke talt ned til læseren, men man bliver taget lige lovligt meget i hånden. Og store børn gider ikke blive holdt i hånden, de vil hellere ud på dybt vand og mærket suget fra det ukendte. Der kommer man også ud, hvis man klarer sig igennem de første mange forklarende og lidt for rolige sider. Der kommer nemlig en velfungerende ”End Battle”, hvor abens håndlanger skal lokke den skyldfri til at myrde. Her kaster de seks venner sig ud i en neglebidende nat, hvor de kun kan stoppe myten, hvis de kan gennemskue hvem der er abens håndlanger. Og det viser sig ikke at være helt nemt.

På trods af en langsom opstart leverer Boris Hansen en fed blanding af fantasy og traditionel mysteriebog. En blanding der nærmest kalder på at blive lavet til spil og film. Jeg glæder mig til at læse tredje og sidste bog, hvor der forhåbentlig kommer mere smæk på.

Boris Hansen, Den Ældste Myte 2 – Solens Følge, Rosenkilde & Bahnhof, 384 sider, 2013.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.