// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Liza Marklund: Noras bog
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Liza Marklund: Noras bog

Skrevet af den 4. november 2013 – 08:03Ingen kommentarer

Noras bogEn tidligere politiker, Ingemar Lerberg, findes grusomt tortureret i sit eget hjem. Han er så tæt på død, som man næsten kan være, men i sidste øjeblik tikker en sms ind til alarmcentralen. Sms’en er sendt fra en mobil, der tilhører politikerens unge kone, den perfekte husmor Nora.
Men Nora selv er sporløst forsvundet.

Annika Bengtzon får til opgave, at skrive om sagen i Kvällspressen, hvor chefredaktøren Schyman er ved at planlægge sin afgang. Et voldsomt personligt angreb fra en anonym blogger får imidlertid Schyman på andre tanker. Bloggeren hævder, at Schymans karriere bygger på en stor løgn, efter han slog igennem med en dokumentar om en kvindes mystiske forsvinden for næsten tyve år siden. Annika bliver også koblet på denne sag og et underligt mønster viser sig for de to forsvundne kvinder.

På hjemmefronten ballancerer Annika med at holde hele familien kørende. Den nye kæreste, hans børn, hendes børn og eksmanden Thomas, der synker ned i en ynkelig bitter tilstand, efter at Annika har forladt ham.

Noras bog
er knap så hæsblæsende som de tidligere bøger i serien om Annika Bengtzon, her er mere plads til tankerne om jagten på det lykkelige liv.

Spændingen går på Noras historie, for den facade hun har skabt ud ad til, med hjemmebag, husholdning, strikketøj og den perfekte mor – smuldrer i takt med at historien tager form. Også Annikas eget familieliv er en historie for sig selv og som serielæser ved man, hvad hun har været igennem for at nå hertil.

Og det er aldrig let for Annika. Hun gør det ikke let for sig selv, men hun har valgt efter sit hjerte og må leve med konsekvenserne. Det gør blot hovedpersonen endnu mere nuanceret og man kan næsten mærke, hvor ondt det gør, når familielivet udfordres.

Og som det altid er, når en god bog når sin slutning, rammes man af lidt vemod over, at skulle vente på den næste i serien.

Liza Marklund er en af Nordens mest berømte krimiforfattere. Bøgerne om Annika er solgt i 15 millioner eksemplarer i mere end 30 lande.

Liza Marklund, Noras bog, Rosinante, 394 sider, 2013

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.