// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Eva Damsgård: Det beskidte spil
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Samfund

Eva Damsgård: Det beskidte spil

Skrevet af den 22. oktober 2013 – 21:04Ingen kommentarer

Journalist Eva Damsgård har skrevet en ganske udmærket bog om de to danske sømænd Søren og Eddy’s 838 dage lange fangeskab hos somaliske pirater. Gennem interview med en række centrale personer og rekonstruktion af dele af forløbet fortæller Eva Damsgård historien under ét. En historie, som vi har fået drypvis undervejs i gidselaffæren og uden at vide hvad der foregik bag kulissen.

Sagen og ikke mindst rederiets håndtering af den og Ekstra Bladets dækning af den har skabt stor debat. Og sagen kører videre i Pressenævnet og måske også senere i det civilretslige system. Eva Damsgård forsømmer selvstændigt at gå kritisk til rederiet. Hun viderebringer den kritik, som blev fremført undervejs i forløbet, men man savner at hun selv har gravet et spadestik dybere og i bogen kan præsentere noget nyt.

For bogens primære problem er, at den ikke bringer meget nyt frem. Jo, den beskriver hvad der skete. Og nogle få gange er vi også med bag kulisserne og få gange kommer der også ny viden frem. Men den helt store nye kanin trækker hun ikke op af hatten.

”Det beskidte spil” er en ganske velskrevet rekonstruktion af en af Danmarkshistoriens mest omtalte og længstvarende gidseltagninger. Velfortalt, spændende og oplysende. Jeg havde dog personligt forventet mig lidt mere.

Eva Damsgård: Det beskidte spil. Lindhardt & Ringhof, 2013. 236 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.